معرفی انواع چراغ خطی یا لاینر
چراغ خطی که به چراغ لاین، چراغ لاینر و یا چراغ لاینی هم مشهور است، از اوایل قرن جدید در معماری و طراحی داخلی ساختمانهای مدرن مینیمال، مورد استفاده ی زیادی قرار گرفت و طرفداران بسیاری پیدا کرد. روشنایی خطی یا چراغ لاینر، در مقابل لامپهای مربع یا گرد، تعریف و استفاده میشود. لاینرها دارای نوری طولانی و کشیده هستند و یکی از بهترین انتخاب ها برای استفاده در فروشگاه ها و فضاهای مسکونی و اداری و … هستند. علاوه بر تمام این ها به دلیل انعطاف پذیری بالا و حس شادابی در هر مکانی که استفاده میشوند این لاینرها خیلی زود محبوب شدند.
به همین دلیل بهره گیری از روشنایی و نورپردازی خطی در معماری امروز چه به منظور تامین نور اصلی و یا کاربری صرفا دکوراسیون افزایش پیدا کرده است. صنایع روشنایی نوری با توجه به وسعت کاربرد نورخطی در فضا های داخلی یا خارجی با معماری مدرن، اقدام به تولید انواع چراغ خطی یا همان لاینرهای نوری با منبع نور ال ای دی نموده است که با طراحی مینیمال و تغییر کم نظیر و زیبایی در معماری داخلی نظیر فضاهای مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی، اقامتگاهی و فروشگاهی ایجاد می کنند. هر کدام از چراغ های خطی ویژگی های منحصر به فرد و تنوع زیادی دارند که در طراحی روشنایی خیلی کاربردی هستند.در ادامه به معرفی انواع آن ها خواهیم پرداخت.
چراغ خطی روکار
این نوع از لاینرها که بسیار مشهور و پرکاربرد هستند. که معمولا طول این چراغ ها نسبت به چراغ خطی های توکار بیشتر است و به صورت آویزان و روکار نصب میشوند. نصب کردن این نوع از لاینرها نسبت به بقیه سخت تر است و باید بدانید که چراغ خطی های روکار هم انواع مختلفی دارد مانند : چراغ آویز خطی. چراغ خطی سقفی.
چراغ خطی توکار
چراغ های خطی توکار یکی از انواع لاینرها است که به شکل خیلی ظریف طراحی شده است و کاربرد آن ها معمولا برای داخل کمد و کابینت و سقف است. یکی از کاربردهای اصلی چراغهای خطی در نورپردازی عمومی، زیر کابینت، و تمام مکان هایی که سقف کاذب دارد استفاده میشود که این چراغ های خطی هم می تواند به صورت عمودی و افقی قرار گرفته. و مانند چراغ های خطی روکار این نوع از لاینرها هم انواع متنوعی دارد مانند: چراغ خطی لبه دار. چراغ خطی بدون فریم. چراغ دفنی. چراغ خطی نواری.
چراغ های خطی برای دیزاین انواع مکان ها به کار میرود کاربردهای خیلی زیادی دارد مثل :
- سقف ساختمان مسکونی
- سقف آشپزخانه
- داخل خانه های مسکونی
- سقف اتاق خواب
- داخل ساختمان های تجاری
- کف تمام محوطه ها مثل آپارتمان و کافی شاپ
- ساختمان اداری و اتاق کنفرانس
- داخل پارکینگ
- انواع فروشگاه ها
مزایای استفاده از چراغ خطی
با به روز شدن مدام تکنولوژی و نیاز معماران به روش های نورپردازی باعث می شود که چراغ ها با مدل های جدید و همگام با تکنولوژی عرضه شوند. تا باعث تنوع در مدل های روشنایی چراغ ها شود. در این میان استفاده از چراغ خطی ال ای دی به دلیل ظاهری مینیمال و ساده و مدرن و همچنین ویژگی های خوب زیادی که دارد میتواند جوابی برای تمام این نیاز ها باشد. در ادامه به چند مثال در مورد ویژگی های بسیار زیاد چراغ های خطی یا همان لاینرها اشاره میکینم :
- پخش نور یکنواخت و ایجاد روشنایی ملایم و بدون خیرگی در فضا.
- هماهنگی با سبک و معماری جدید.
- ایجاد حس زیبایی شناختی در محیط.
- افزایش احساس فضایی بزرگتر و بازتر.
- صرفه جویی در مصرف انرژی نسبت به سایر روشهای نورپردازی داخلی.
- امکان اتصال به سیستم های هوشمند و استفاده از سنسورهای حضور و حرکت.
- پخش نور یکنواخت بدلیل استفاده ار دیفیوزرهای با کیفیت پلی کربنات شیری ضد UV.
- طراحی ظریف و مینیمال و قابل تولید در رنگ و عرض های نوری متنوع و طول نامحدود.
- امکان ساخت در طرح های سفارشی کرو و طرح های هندسی.
- امکان تعویض ماژول های ال ای دی در صورت نیاز.
- امکان نصب بصورت توکار، روکار و آویز.
- قابل استفاده در انواع فضای داخلی و کاربری های مختلف.